kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
STERLIN
41,1585
BITCOIN
$70.718
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

AKP hükümeti, gurbetçinin malvarlığı bilgisini paylaşmaya başladı

AKP hükümeti, gurbetçinin malvarlığı bilgisini paylaşmaya başladı
02.01.2018
0
A+
A-

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından, içlerinde İngiltere’nin de bulunduğu bazı ülkeler tarafından yapılan anlaşma kapsamında “Otomatik Bilgi Transferi” sistemi 1 Ocak 2018 tarihinde resmen başlamış oldu.

Bu anlaşma ile ülke vatandaşlarının yaşadıkları ülkede sosyal yardım alabilmeleri için kendi ülkelerinde herhangi bir mal varlığının bulunmaması gerekiyor. Uluslararası anlaşma kapsamında ise yardım alan tüm vatandaşların Türkiye’deki mal varlıkları tek tek incelenecek.

SIRADA İNGİLTERE Mİ VAR?

2016’da AGİT çatısı altında imzalanan anlaşma uyarınca, imzacı tüm ülkeler banka bilgilerini birbirleriyle paylaşacaklar. Örneğin bu çerçevede, İngiltere’de yaşayan ancak Türkiye’de parası, taşınmazı bulunan bir Türk vatandaşının bu bilgilerine, oturduğu ülke makamları otomatik olarak erişebilecek.

İngiliz makamları, bu otomatik bilgi paylaşımı çerçevesinde, İngiltere’de sosyal yardım alan bir kişinin Türkiye’de parası ya da mülkü, arabası olduğunu belirlerse, önce yardımı kesebilecek, ardından da o güne kadar aldığı sosyal yardım parasını faiziyle geri isteyebilecek. İngiliz makamlarına yanlış beyanda bulunup, sosyal yardım alanlar belirlenirse, yüksek cezalar da söz konusu olabilecek. Benzer durumlar, diğer AB ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları için de geçerli olacak.

Yüz binlerce Türk vatandaşının yaşadığı İngiltere ve Londra’da yaşayan Türkleri de yakından etkileyecek bu karar ile birçok Türk vatandaşının bu incelemeden etkilenebileceği belirtildi.

BAKANLIK “MAĞDUR ETMEYİZ” DEMİŞTİ

Konu ile ilgili olarak Türkiye’de bakanlığa daha önce iletilen sorulara ‘bakanlık tarafından biz vatandaşlarımızı mağdur etmeyiz şeklinde bir açıklama gelmiş ancak bunun ne kadar uygulanabilir olduğu ise merak konusu olmuştu. Ancak bilindiği üzere sistem ülke vatandaşlarının tüm bilgilerini diğer ülkelerin otomatik görebilmesini sağlıyor.

Vergi kaçakçılığı, yalan beyan gibi ülkelerin yaşadığı sıkıntıların önüne geçilmesi planlanan bu uygulama sayesinde ülkeler kayıpları önlemeye çalışacak. Bu teşkilata üye olan 57 ülke arasında imzalanan protokol kapsamında ‘Otomatik Bilgi Transferi’ anlaşması ile denetimlerde sıkılaştırılacak. Bu anlaşma kapsamındaki ülkeler arasında, banka hesap bilgileri de dahil olmak üzere mal varlıklarının durumu hakkında ülkeler birbirleri ile bilgi paylaşımı yapabilecek.

Kaynak: Kıbrıs Postası,  Yeni Şafak

Yorumlar

  1. Komik says:

    Gzeteciliginizi seveyim, bu tur yaptiginiz yanli haberler yuzunden 2011 den AK PARTI secmeniyim. Siz sizden olmayana fasistce davranan bir guruhsunuz, bizde sirf sizin yuzunuzden AK Partiye oy veriyoruz