kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
STERLIN
40,9639
BITCOIN
$69.736
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

2017 yılında neler yaşadık-OCAK

Savaşlar, kan ve gözyaşları 2017 yılında da dinmedi. Dünyanın farklı coğrafyalarında türlü sebepler gerekçe gösterilerek bince canlı; insan, hayvan ve doğa katledildi.

2017 yılında neler yaşadık-OCAK
29.12.2017
0
A+
A-

Savaşlar, kan ve gözyaşları 2017 yılında da dinmedi. Dünyanın farklı coğrafyalarında türlü sebepler gerekçe gösterilerek bince canlı; insan, hayvan ve doğa katledildi. İyi gelişmeler, sevindirici olaylar yaşanmadı da değil. Büyük umutlar ve güzel temenniler ile girdiğimiz 2017 yılını ardımızda bırakıp yine büyük umutlar ve güzel temenniler ile yeni bir yıla “Merhaba!” demeye hazırlanıyoruz. 2017 yılına veda ederken, başta Londra olmak üzere Birleşik Krallık’ta yaşayan ve Türkçe konuşan toplum üyelerini ilgilendiren pek çok olayı sizler için derledik. Yeni bir yıla girmeye hazırlandığımız bu günlerde gazetemizde yer verdiğimiz önemli haberleri siz değerli kurlarımıza hatırlatmak istedik. Toplumsal, kültürel, sanatsal, siyasi ve birçok farklı konudan oluşan yılın özetini bir kez daha hatırlayalım.

Ocak – 2017

Londralılar yılın ilk ayına anma törenleri ile başladı. Yeni yıl gecesi İstanbul’daki bir eğlence mekanında yaşanan silahlı terör saldırısına tepki göstermek ve olayda hayatını kaybedenleri anmak için bir araya gelen bazı vatandaşlar Trafalgar Meydanında mumlar yakarken bazıları ise bir araya gelerek sabah namazı sonrası dualar etti.

– Kuzey Kıbrıs tarihinin öncü liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş, vefatlarının yıldönümünde Limasollular Derneği UK ve Kuzey Londra Türk İslam Vakfı tarafından organize edilen mevlit ile anıldı.

– İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevinde yapılan Birlik Cemi, Dertli Divani Baba ve Ali Dereli Dede öncülüğünde gerçekleşti. Birlik Cemine yüzlerce kişi katıldı.

– Demokratik Güç Birliği bileşenleri, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bazı şehirlerinde, sonrasında ise Türkiye genelinde uygulanan olağan üstü hal kararı, kanun hükmünde kararnameler ve başkanlık sistemini Londra’da protesto etti.

– Kıbrıslı iş adamı Zeren Safa’nın hayatını kaybetmesinin ardından boşalan Turkish Forum Başkanlığına Birol K. Yiğitcan seçildi.

– Ku Klux Klan veya sadece Klan olarak bilinen yüzü maskeli ırkçı grup sempatizanları, Edmonton’da yaşayan bir Türk ailenin arabasına “KKK” yazıp, kapılarının önünde ırkçı söylemlerde bulundu.

– Essex’te yaşayan İngiliz kız arkadaşına şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkarılan Halil Çetinkayalı, 19 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

– Wembley Stadı’nın yakınlarında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin katil zanlısı olarak Ali Taş ve ismi açıklanmayan iki kişi daha tutuklandı.

– Dalston’da yaşanan Mehmet Değerli cinayetinde katil zanlısı olarak yargılan Hüseyin Akkoyun suçlu bulunarak 12 hapis cezasına çarptırılırken, davadaki diğer sanık Mustafa Alparslan ise beraat etti.

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.