kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
STERLIN
40,9395
BITCOIN
$70.150
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kılıçdaroğlu’nun Londra çıkarması

Türkiye Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’nın kuzeyinde bulunan, özellikle Türkiye kökenlilerin yoğun bir şekilde yaşadığı Wood Green bölgesindeki The Decorium konferans salonunda yaklaşık 800 kişinin katıldığı bir organizasyonda halkla buluştu.

Kılıçdaroğlu’nun Londra çıkarması
07.12.2017
0
A+
A-

Türkiye Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’nın kuzeyinde bulunan, özellikle Türkiye kökenlilerin yoğun bir şekilde yaşadığı Wood Green bölgesindeki The Decorium konferans salonunda yaklaşık 800 kişinin katıldığı bir organizasyonda halkla buluştu.

Birtakım temaslarda bulunmak üzere Londra’da bulunan CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İngiltere Birliği ve İskoçya Birliği tarafından düzenlenen Dayanışma Gecesi’ne katıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Yılmaz, Aykut Erdoğdu, CHP Milletvekilleri İlhan Kesici, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak ve Parti Meclis Üyesi Gülseren Onanç eşlik etti.

Tıklım tıklım olan salona giren Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu görüntülemek için herkes birbiriyle adeta bir yarış içine girdi. Halkı selamlayarak protokol için hazırlanan masasına oturan Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirme yarışı ise uzun süre devam etti.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından söz alan CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çizdiği yolda ilerlediklerini ve özellikle ‘Adalet Yürüyüşü’nde kendilerine İngiltere’den destek verdiklerini açıkladı. CHP İngiltere Birliği’nin çalışmalarının çok kısa bir süre de büyüdüğünü söyleyen Dikme, kısa bir süre içerisinde İngiltere’nin her yerinde olmayı planladıklarından bahsetti ve kendilerine verdikleri destek ve önemden dolayı Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Daha sonrasında parti başkanının olduğu bir toplantı da parti geleneği olarak hiçbir zaman konuşmadıklarını belirten milletvekilleri rica üzerine tek tek söz alarak özetle İngiltere’de halktan gördükleri destekten son derece mutlu olduklarını, kadınlara değer verilen bir parti de olduklarından dolayı da ayrıca gurur duyduklarını söylediler.

YURTDIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER İÇİN ‘SEÇİM KANUNU DEĞİŞMELİ’

Sözlerine Türkiye ve dünya da yaşanan sıcak gündemlerden söz ederek başlayan Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ün ortasına bir ‘bomba’ bıraktığını ve kutsal topraklar için tüm Dünya’yı etkileyecek bu kararı kesinlikle doğru bulmadıklarını ifade etti. Türkiye’deki yolsuzluk iddialarına da değinen CHP Lideri yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarıyla her zaman ilgilendiklerini belirterek şunları söyledi:

“Yurt dışından oylama yapılmalı, yurt dışından milletvekilleri seçilmeli ve TBMM’ye buralardan seçilen vatandaşlarımız gelmeliler, orada kendilerini temsil etmeliler. Diyeceksiniz ki ‘Yeni mi aklınıza geldi?’ Hayır, daha önce de yaptık, kabul etmediler. Hem demokrasiden söz edeceğiz hem yurt dışındaki vatandaşlarımızın kendi sorunlarını anlatmasını engelleyeceğiz. Böyle demokrasi olmaz. Demokrasi ise kuralları bütün unsurlarıyla kurmalıyız. O nedenle yurt dışı seçim çevresi ile ilgili kanun teklifimiz geçen sene de verildi, bu sene de vereceğiz.”

İngiltere’de yaşayan yurttaşlarından eğer gelecekte demokratik bir Türkiye görmek istiyorlarsa, demokrasiden yana olan bir partiye oy atmaları konusunda uyarak Kılıçdaroğlu, kadınlara bu konuda önemli görevler düştüğünü, gerekirse hiç yorulmadan ne olduğuna bakmaksızın kapısını çalıp ileride demokratik bir Türkiye görmek istiyorlarsa demokrasiden yana olan bir partiye oy vermeleri konusunda bilinçlendirmeniz gerekiyor. Kadınlara bu konuda güvenlerinin sonsuz olduğunu ve ‘Biliyorsunuz, kadın zaten bir şeyi isterse, erkek ona uyacaktır.’ diyerek salonun gülümsemesine neden oldu.

GECENİN ANISINA ‘MAN ADASI POUNDU’ HEDİYE EDİLDİ

CHP İngiltere Birliği Başkanı Hasan Dikme, davete iştirakleri ile ilgili olarak, Kılıçdaroğlu’na sahne de teşekkür ederek şunları söyledi:

“Genelde bu tip organizasyonlarda hediye olarak plaket verilir. Ben bugün farklı bir hediye vermek istiyorum. Sayın Genel Başkanımız kabul ederlerse ‘Man Adası’ resmi 5 poundunu ben sizlere takdim etmek istiyorum”

Bunun üzerine protokol masasında oturan milletvekilleri “Genel Başkanım o para ile Man Adası’nda yaklaşık 5 tane şirket kurabilirsiniz” şeklinde yorumlar yaptılar.

Hediyeyi gülümseyerek alan Kılıçdaroğlu “Bununla şirket kurulabiliyor, her bir pounda, 15 milyon dolar veriyorlar. Ne kadar güzel” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.