kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5851
EURO
34,6875
STERLIN
40,4923
BITCOIN
$60.237
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Zarrab: Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdim

Zarrab, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdiğini, Çağlayan’ın İran ile ticaretten yarı yarıya kâr paylaşımı istediğini söyledi.

Zarrab: Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdim
30.11.2017
0
A+
A-

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada suçunu kabul eden ve savcılıkla işbirliğine giden Reza Zarrab jüri karşısına çıktı. Zarrab, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 45-50 milyon euro ve 7 milyon dolar rüşvet verdiğini, Çağlayan’ın İran ile ticaretten yarı yarıya kâr paylaşımı istediğini söyledi.

  1. Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada suçunu kabul eden ve savcılıkla işbirliğine giden Reza Zarrab jüri karşısına çıktı
  2. Reza Zarrab, “İşbirliği yapmak, sorumluluğu kabul etmenin ve cezaevinden çıkmanın en hızlı yoluydu” dedi
  3. Zarrab eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın Aktif Bank’ta hesap açmasına yardımcı olduğunu söyledi
  4. Reza Zarrab, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan kendisini geri çevirince dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile temas kurduğunu belirtti
  5. Zarrab, Çağlayan’a 45-50 milyo euro, 7 milyon dolar ve 2,5 milyon Türk Lirası rüşvet verdiğini, Çağlayan’ın İran ile ticaretten yarı yarıya kâr paylaşımı istediğini söyledi.

New York’taki davada dün ilk kez tanık olarak mahkemeye ifade veren iş adamı Reza Zarrab, Amerikalı avukatlarının ABD ile Türkiye arasında tutuklu değişimi girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, savcılıkla iş birliği yapmaya karar verdiğini söyledi.

Zarrab mahkemeye, Türkiye ile ABD arasında “yasal sınırlar içinde” tutuklu değişimi anlaşması yapılmasını denemek üzere avukat tuttuğunu, ancak avukatların başarısız olduklarını söyledi.

Zarrab avukat ekibindeki hangi isimlerin bu anlaşmayı denediklerini belirtmedi.

Duruşmayı takip eden Daily Beast muhabiri Katie Zavadski ise, tutuklu değişimi anlaşması üzerine çalışan avukatların Rudy Giuliani ve Michael Mukasey olduğunu yazdı.

ABD’li basın kuruluşu NBC, Zarrab ile ilgili geçmiş tarihli bir haberinde Rudy Giuliani ile Michael Mukasey’in Türkiye’ye giderek davayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmüş olduğunu yazmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ile uzun süredir dost olan Rudolph Giuliani, aynı zamanda eski New York Belediye Başkanı. Michael Mukasey ise George W. Bush’un başkanlığının son döneminde ABD Adalet Bakanı’ydı.

Zarrab ifadesine bugün TSİ 17:15’te devam edecek. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.