kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
STERLIN
41,0455
BITCOIN
$70.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Zileli ve Özkan Londra Gazete’ye konuştu

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Gazeteci – Yazar Ümit Zileli, Türkiye’de yeni kurulan İyi Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifaları istenen belediye başkanlarının durumlarını Londra Gazete’ye değerlendirdi.

Zileli ve Özkan Londra Gazete’ye konuştu
02.11.2017
0
A+
A-

Ümit Zileli.

CUMHURİYET Bayramı kapsamında Londra’da çeşitli etkinliklere davetli olan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Gazeteci – Yazar Ümit Zileli, Türkiye’de yeni kurulan İyi Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifaları istenen belediye başkanlarının durumlarını Londra Gazete’ye değerlendirdi.

Gazeteci ve yazar Ümit Zileli İyi Parti ve belediye başkanlarının zorunlu istifa süreçleri hakkında şunları söyledi:

MERKEZ SAĞ PARTİ GEREKLİ

“Ben İyi Parti’ni için ‘iyi’ olacağını düşünüyorum. Bunu geçenlerde Türkiye’de yazdığım bir yazımda anlattım. Ancak sonuna da bir not ekledim. “Bu yazı, bir solcu olarak yazabileceğim en iyi yazıdır.” Ben Türkiye’de bir merkez sağ partinin olması gerekliliğine inanıyorum. Çünkü olmayınca bütün yoğunluk AKP üzerinde yoğunlaşıyor. 2007’de DYP ve Demokrat Parti olmaya çalıştı ama olmadı. Hatta rüşvet iddiaları vesaire, o dönem hatırlarsanız Ergenekon Soruşturmasına dahi girdi. Kimin rüşvet verdiği de olmak üzere. İddia tabii biz bilmiyoruz. Ancak iddianamede geçiyordu. Bir daha böyle bir şey olmadı. Şimdi kurulan yeni partinin içinde benimde sevdiğim, saydığım birçok değerli isim bulunuyor. Şu an benim bildiğim merkez sağdan ve hatta milli görüşten bile birçok insan bu parti çatısı altında toplanıyor. Bunun Türkiye için faydalı olacağını düşünüyorum. Böylece CHP’de belki kendi fabrika ayarlarına yeniden dönme şansına belki kavuşur. Fabrika ayarları olarak kastettiğim şey 6 ok ilkelerine, kurucu parti olmanın sarsılmaz tavrına yeniden kavuşması, yeniden dönmesi için çok büyük bir şans bence CHP için. İçindeki sağcıların geldikleri yere gitmesi. Örneğin Aytunç Çınar benim çok saygı duyduğum bir isimdir. Çok dik durdu CHP’de de iki dönem çok iyi çalıştı. Bak, istifasını verdi gitti genel sekreter oldu İyi Parti’ye. Eğer bu dediklerim olursa CHP kurucu parti olarak aldığı bayrakla çok iyi işler yapacaktır.”

NEREDE MİLLİ İRADE?

Zileli belediye başkanlarının istifalarını ise şu sözlerle değerlendirdi: “Valla bir tanesine zaten çok müstahaktı. Diğerlerini çok tanımıyorum ama son tahlilde gerekli olarak görüyorum. Ancak uygulamanın çok hatalı olduğunu düşünüyorum. En büyük hata şu; bu adamlar eğer suçluysa, varsa bir defoları, yolsuzlukları, hırsızlıkları, FETÖ olayları vesaire tamam. O zaman mahkemeye vereceksin. Alacaksın ve yargılayacaksın. Ne demek “Efendim biz istişarede bulunduk.” Sebebi neymiş, metal yorgunluğu. Hani o zaman nerede milli irade? Bir de tehditler, kahve kültürü. İstifa etmezseniz falan. Nerede bağımsız yargı. Adamı nasıl işinden ediyorsun. Bir de şöyle savunuyorlar “Onu da oraya biz getirdik.” O zaman nerede milli irade. Sen benim programıma konuk oldun. Bundan 22 sene önce Melih Gökçek ve Tayyip Erdoğan programımda konuklardı. Youtube’da dileyen herkes seyredebilir. “Bizi halk getirdi ancak halk götürür.” diyordun, milli irade diyordun. Şimdi ne değişti. Sen olunca halkın oluyor, diğeri olunca ne oluyor. Satürnlü mü öbür halk? O yüzden hepsi yalan, hepsi dolan ve hepsi bir temizleme harekatı. Yeniden bir şeyleri oluşturma harekatı.”

Tuncay Özkan.

Ergenekon davası sürecinde yargılanan ve cezasından dolayı uzun süre hapiste yatan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye’de yeni kurulan İyi Parti hakkında “Hayırlı olsun ve başarılar diliyorum” şeklinde kısa bir açıklama yapmayı tercih ederken, belediye başkanlarının zorunlu istifa süreçleri hakkında ise şunları söyledi:

“Bu, anayasanın ve yasanın kesinlikle çiğnenmesi durumudur. Böyle şey olmaz. Suçları varsa mahkeme yargılar. Herhangi bir müfettiş raporu yok. Herhangi bir savcılık kararı yok. Herhangi bir şey yok. Bu şekilde lider istiyor görevden çekil şeklinde bir yaptırım var. Böyle bir şey olmaz. Bu Türkiye’de ki otokratlaşmanın bu Türkiye’de ki despotizmin göstergesidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.