kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
STERLIN
40,9595
BITCOIN
$69.859
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Hackney’de sahtekar ev sahiplerine büyük ceza

HACKNEY Belediyesi tarafından sunulan yeni ceza yönetmeliği kapsamında lisans koşullarına uymayan ev sahipleri 30 bin pounda kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Hackney’de sahtekar ev sahiplerine büyük ceza
02.11.2017
0
A+
A-

HACKNEY Belediyesi tarafından sunulan yeni ceza yönetmeliği kapsamında lisans koşullarına uymayan ev sahipleri 30 bin pounda kadar para cezasına çarptırılabilecek. Yeni para cezaları, resmi olmayan aracılar ile ev kiralama, evlerin kapasitesinin dışına çıkarak aşırı kalabalık insanları evlerinde barındıran ve oda kiraya verme lisansı olmayan ev sahipleri ve acentelere uygulanacak.

Kira seviyeleri, son 5 yılda %20 oranında arttığı belirtiliyor. Ancak özel olarak kiralanmış 34 binden fazla evin, kiracıları evlerin çoğunun bakım ve tamir ihtiyaçlarının olduğunu ve evlerin dolu olmasından veya ev sahipleri veya acentelerin para harcamak istemediğinden dolayı evlerin güvenli ve sağlıklı olmadığı belirtiliyor.

Kiracıların çoğu, onarımlarının ihtiyaç duyulduğunda yapılmadığından şikayetçi. Konseyin ‘daha iyi kiralama’ kampanyasının bir parçası olarak yaptırılan bağımsız araştırma, (HMO) – yani çoklu oda kiraya veren evlerde beş evin birden fazlasının ciddi tehlikeler içerdiğini veya arızalı durumda olduğunu ve bunun da diğer özel mülklerden %10 daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Belediye Başkanlığı Özel Kiralama, Konut Uygunluk Danışmanı ve Belediye Meclis Üyesi Sem Moema yeni cezalar ve uygulama hakkında şunları söyledi:

“Hackney’de kiracıların daha iyi şartlarda yaşamasına kararlıyız. Çünkü ev sahiplerinin yanlış uygulamaları ve şartları yerine getirmemesi insanların güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu kampanya için hükümetten destek görüyor ve birlikte böyle bir kampanya yürütüyoruz. Uzun vadede olumlu sonuçlar alınacağına eminim.”
Konsey ayrıca, aşağıdaki maddeleri içeren yeni lisans önerileri getirmek istiyor:

  • Tüm HMO’ları (yalnızca şu anki zorunlu lisanslama şemasında kapsanan %16’lığı değil) ifade eden ilçe çapında bir ek lisanslandırma şemasının lisanslanması gerekecektir.
  • Brownswood, Cazenove ve Stoke Newington gibi düşük koşullardan en çok etkilenen üç bölgedeki özel olarak kiralanan HMO evleri daha seçici bir lisanslandırma şeması lisanslanmalıdır.
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.