kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
STERLIN
40,9511
BITCOIN
$70.739
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Cumhuriyetin 94.yılı Londra’da coşku ile kutlandı

İNGİLTERE Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94.yılı şerefine Londra’da düzenlediği baloya birçok ünlü isim ve Cumhuriyet coşkusunu kutlamak isteyen onlarca Londralı konuk katıldı.

Cumhuriyetin 94.yılı Londra’da coşku ile kutlandı
30.10.2017
0
A+
A-

İNGİLTERE Türk Dernekleri Federasyonu (İTDF) tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94.yılı şerefine Londra’da düzenlediği baloya birçok ünlü isim ve Cumhuriyet coşkusunu kutlamak isteyen onlarca Londralı konuk katıldı. Onur konuğu olarak davet edilen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Gazeteci – Yazar Ümit Zileli, İşçi Partisi Kuzey Enfield Milletvekili Joan Ryan ve Ersin Faikzade ise konuk sanatçı olarak yer aldı.

Salonun tıka basa dolu olduğu gece de yaklaşık olarak 400 konuğun davetli olduğu öğrenildi. Gecenin sunuculuğunu Melek Yalçın ve Bilgen Tuncay’ın yaptığı gece de, belediye meclis üyesi Yasemin Brett, Alev Cazimoğlu, Can Özşen ve Ersin Çelebi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Gecenin açılış konuşmasını yapan İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer, özellikle Cumhuriyete sahip çıkmanın öneminin arttığı günümüzde Cumhuriyetimizin 94.yılını Londra’da coşkuyla kutlamanın mutluluğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bugün, Türk Milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94.yılını kutlamanın onur ve gururunu büyük bir coşkuyla yaşamaktayız. Bu en büyük bayramımız olan ‘Cumhuriyet Bayramı’ hepimize kutlu olsun demeyi ne kadar çok isterdim. Ama bugün Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, anti emperyalist, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti yoktur, karşı devrim ve onun dış destekçileri tarafından rehin alınmıştır. 1923’de Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimiz laiklik, kuvvetler ayrılığı ve demokrasiye dayanan halkın kendi kendini idaresi olan parlamenter rejimdi.  En önemli özelliklerinden biri hukuk devleti olmasıydı.

Bugün ise bu özelliklerinin hiçbirini taşımamaktadır. 2016 yılı 15 Temmuz’unda gerçekleştirilen başarısız Fethullah Gülen darbesini fırsat bilen iktidar olağanüstü hal ilan etmiş ve Kanun Hükmündeki Kararnameler ile FETÖ mensuplarını tasfiye ediyoruz bahanesiyle tüm muhalefeti susturmayı hedeflemiştir ve bunda da büyük ölçüde başarılı olmuştur.  17 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği ile rejimimiz tamamen değişmiş, çağdaş demokratik parlamenter sistemden ülkemizi orta çağ karanlığına götürecek olan otoriter tek adam rejimine geçilmiştir.

 

Bugün Cumhuriyetimize sahip çıkacağımızı, vazgeçmeyeceğimizi, onu yaşatacağımızı hep birlikte haykırmak için buradayız. Bu büyük bayramımızı kutlamamızda maddi ve manevi destek veren kişi ve kuruluşlara, her zaman yanımızda olan basın mensuplarına ve balomuzun hazırlanmasında emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize, çatımız altındaki derneklerimize, sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunarım.

Bu duygu ve düşüncelerle, özellikle biz kadınlara verilen haklara toplumda eşit birey, çağdaş, modern ayakları üstünde duran kadınlar olmamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

TÜRKLERİN EN BÜYÜK LİDERİ “ATATÜRK”

Konuşması için davet edilen onur konuklarından İşçi Partisi Kuzey Enfield Milletvekili Joan Ryan Atatürk’ten övgü dolu sözlerle bahsederek şunları söyledi:

“İngiltere ve dünyada henüz kadın hakları yokken, Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi. Atatürk, zamanının en büyük liderlerinden biriydi. Böyle bir liderleri olduğu ve böyle bir Cumhuriyet sizlere miras bırakıldığı için çok şanslısınız. Bölgemizde çok sayıda Türkiye kökenli seçmen yaşıyor ve onların da bize çok büyük katkıları var. Herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Böyle bir geceye davet edildiğim için çok mutluyum.”

12 YILIN 6 YILI HAPİSTE GEÇTİ

Londra’ya 12 yıldan bu yana ilk defa gelebildiğini ve maalesef bu sürenin 6 yılının hapiste geçtiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan yaşadığı acı dolu günlerden bahsederken salonda hüzünlü dakikalar yaşanmasına neden oldu. Demokrasi ve Cumhuriyetin öneminden bahseden Tuncay Özkan şunları söyledi:

“Bugün gelinen noktada Batılı dostlarımız hep aynı şeyi söylüyorlar; ‘Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk.’ Onlara Atatürk’ü yeniden keşfettikleri için, onlara Atatürk’ü yeniden tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bu onlar içinde yeni bir başlangıç olacak. Ama biz, eski bir sevdanın ve büyük aşkın yolculuğunu yapmaya hep birlikte devam edeceğiz.”

CUMHURİYET HOYRAT KULLANILIYOR

Diğer bir onur konuğu Usta gazeteci – yazar Ümit Zileli konuşmasında Cumhuriyet bilincinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Büyük lider Mustafa Kemal’in bize armağan ettiği bu Cumhuriyet gerçekten çok hoyrat kullanılıyor. Bunun 15 yıldır acısını çekiyoruz. Bize armağan edilen bu Cumhuriyeti, ilelebet yaşatmak için başta kadınlar olmak üzere hepimize büyük görevler düşüyor.”

Gecede, Tuncay Özkan, Ümit Zileli ve sanatçı Faikzade’ye katılımları, Esengül Şaşı, Doğan Örs, Ziya Akşahin ve Müslüm Alataş’a da başarılarından dolayı ödül değerli isimlerden tarafından ödülleri verildi. Gecenin sonunda mini bir konser veren Ersin Faikzade, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı ile programını bitirdi. Ardından sahneye gelen çıkan Özgür Canyurt-Tuğba Özcivan ikilisi, Melek Yalçın, Baha Yetkin, Ercüment İbrahim ve Hüseyin Cemgünal da geç saatlere kadar konuklara güzel bir gece yaşattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.