kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
STERLIN
41,0301
BITCOIN
$70.581
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Brexit sonrası İngiltere-Türkiye ilişkileri

İNGİLTERE Muhafazakar Parti Türkiye Dostluk grubu, 1-4 Ekim arası Manchester’da gerçekleşen Muhafazakar Parti konferansında bir resepsiyon verdi.

Brexit sonrası İngiltere-Türkiye ilişkileri
11.10.2017
0
A+
A-

İNGİLTERE Muhafazakar Parti Türkiye Dostluk grubu, 1-4 Ekim arası Manchester’da gerçekleşen Muhafazakar Parti konferansında bir resepsiyon verdi. İngiltere’nin çeşitli bölgelerinden politikacıların yanısıra BAE Systems dahil olmak üzere şirketler de etkinliğe katılım gösterdi.

Edmonton milletvekili adayı Gönül Daniels’in açılış konuşmasıyla başlayan resepsiyonda T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Lordlar Kamarası üyesi Lord Balfe birer konuşma yaptılar.

Brexit sonrası İngiltere-Türkiye siyasi ve ticari ilişkileri konusunda gerçekleşen resepsiyonda Büyükelçi Bilgiç, ticari ilişkiler üzerindeki gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

DEĞİŞİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Büyükelçi Bilgiç, dünyada görülen ekonomik ve siyasi eğilimlere rağmen İngiltere ve Türkiye’nin arasındaki ilişkilerin olumlu kaldığını söyledi. İlişkilerin güçlü bir diplomatik ve ekonomik temele dayandığını vurgulayan Bilgiç, sayıları 3.000’e dayanan İngiliz şirketin Türkiye’de faaliyet gösterdiğini bildirdi.

Bilgiç, Brexit sonrası verimli bir ticaret antlaşmasının imzalanması için iki ülkenin de olumlu şekilde çalıştığını bildirdi. Olumlu sonuçlara daha hızlı varılması için bir ticaret çalışma grubunun kurulduğunu bildiren Büyükelçi, Türkiye’nin İngiltere ile Brexit sonrası olanaklarını olumlu şekilde değerlendirdiğini ve Türkiye’nin de faydalarından yararlanacağını altını çizerek bildirdi.

Bilgiç, ‘Çalışma grubu, analizleri ve öngörülerini paylaşmak amacıyla uzmanlarımızı bir araya getiriyor. Ticaret anlaşması dahil tüm seçenekleri değerlendirecekler. Böylece Türkiye ve İngiltere’nin süreçte herhangi bir akşama yaşanmaması için tüm gerekenleri yaptıklarını söyleyebilirim’ ifadelerini kullandı.

İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLÜ TUTMAMIZ LAZIM

Türkiye’den bir delegasyonun kabul edileceğini bildiren Balfe, ileride İngiltere’den bir delegasyonun Ankara’yı ziyaret etmesini arz ettiğini dile getirdi.

Kıbrıs müzakerelerin iyiye gitmediğini kabul eden Balfe, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin müzakereler sırasında olası bir referandumda kabul edilmeyecek taleplerde bulunduğunu iddia etti. Balfe, “İnsanlar küçük düşürülemez. KKTC’nin istekleri, ihtiyaçları ve siyasi gerçeklerini hakkındaki yorumlamaları doğrultusunda Akıncı, mümkün olduğu kadar ileriye gitti. Artık o adada iki ayrı toplumun olduğu kabul edilmesi lazım ve ikisine de eşit şekilde bakılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

CFT NEDİR VE NEYİ AMAÇLAR?

Türkiye’nin Muhafazakar Partili Dostları (Conservatıve Friends of Turkey – CFT, www.cfot.org.uk), Türkiye ve Muhafazakar Parti arasındaki ilişkileri her seviyede geliştirmek amacıyla kurulmuştur.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki politik, diplomatik ve ticari ilişkileri ileriye götürmek ve İngiltere Türk toplumunun Muhafazakar Parti hakkındaki farkındalığını artırmak CFT’nin amaçları arasındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.