kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
STERLIN
41,0857
BITCOIN
$70.615
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Akıncı: Bu çerçevede gidersek sonuca ulaşmamız zor

Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bu akşam yeniden bir araya gelen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in görüşmesi yapıldı.

Akıncı: Bu çerçevede gidersek sonuca ulaşmamız zor
21.04.2017
0
A+
A-

Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde dün akşam yeniden bir araya gelen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in görüşmesinin ardından  Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda basına bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Anastasiadis’in, Türkiye’nin ilan ettiği yeni Navtex’ten Rum kesiminin duyduğu rahatsızlıktan dem vurarak başladığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ın ‘ısrarla’ ve hem de 11 Mayıs’taki Ledra Palace görüşmesinde ‘kaçınılması gereken ilk konu’ diye söz konusu sorunda mutabık kalındığı halde tek taraflı girişimlerini sürdürmesinin, söz konusu Navtex ile bağımsız düşünülemeyeceği gerçeğine kendilerinin dikkat çektiklerini söyledi.

Akıncı, güveni sarsan en önemli unsur olarak da KKTC’deki 23 Nisan kutlamalarına katılmak amacıyla yola çıkan Sırp ve Rus ekiplerinin Larnaka’dan çevrilmesi olduğunu belirtti.

Litvanyalı ekibin, sahip oldukları AB pasaportları sayesinde herhangi bir sorun yaşamadığını fakat Rus ve Sırp katılımcıların ciddi bir problemle karşı karşıya kaldıklarını belirten Mustafa Akıncı, böylesi bir tavrın, iki ülke arasında süregelen müzakereler dahilinde tesis edilmeye çalışılşan güveni sarsmasının yanı sıra, bizzat söz konusu çocuklara yönelik bir haksızlık olduğunu da görüşmede dillendirdikleri notunu düştü.

‘Kararlara etkin katılım’ ve ‘Türk-Yunan yurttaşlarına eş değer muamele’ başlıklı iki konuya yoğunlaştıklarını ve AB’nin, her iki konuya da Rum muhataplarımızdan ne yazık ki çok daha makul yaklaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, ‘‘Bu gece bir kez daha ikna oldum ki bu sorunlar aşılabilir, yeter ki niyet olsun’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Umutsuzluk aşılamak istemem fakat herkes görüyor ki bu çerçevede gidersek, sonuca ulaşmamız zor’’ ifadelerini kullanan Akıncı, bundan sonra yapılacak üç görüşmenin çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, çözüm sürecine bütünlüklü bir yaklaşım getirilmediği sürece, ‘aynen dün geceki toplantıda olduğu gibi’ aynı maddenin üzerinde ve sonuçsuz bir şekilde birkaç saat oyalanılacağını, ‘‘Taraflar, pozisyonlarını korudular denilerek evlere gideriz, ki bu gecenin özeti de budur’’ şeklinde yorumladı. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.