kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5665
EURO
34,8705
STERLIN
40,5945
BITCOIN
$64.092
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

“Referandumda gereken cevap verilecek”

Reform 2000 Partisi Genel Başkanı Erol Başarık, Türkiye’de 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde (TCCA) bir konferans düzenledi.

“Referandumda gereken cevap verilecek”
18.03.2017
0
A+
A-

Erol Başarık.

Reform 2000 Partisi Genel Başkanı Erol Başarık, Türkiye’de 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde (TCCA) bir konferans düzenledi. Başarık, Türk vatandaşlarının referandumda, pek çok olumsuzluk için AK Parti’ye gereken cevabı vereceğini savundu.

‘16 Nisan Referandumu ve Sonrası’ başlığı altında gerçekleştirdiği konferansta Başarık, oy kullanacak olanlara bazı uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Başarık konuşmasına, Türkiye’nin Almanya ve Hollanda ile yaşadığı siyasi gerginliğe değinerek başladı ve “T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya girişine izin verilmemesi, Türkiye için utanç vericidir. Fakat şeytanın avukatlığını yapıp olayları farklı bir pencereden incelediğimiz zaman kafamızı kurcalayan birçok soruyla da karşılaşıyoruz. Almanya ve Hollanda’nın Türkiye’deki referandumda ‘Evet’ oyunu artırmak için böyle çalışmalar yaptığı akıllara gelen ihtimaller arasında bulunuyor” dedi.

“PARTİ ÇIKARLARI İÇİN BAŞKANLIK İSTENİYOR”

AK Parti’nin aradan geçen 15 yılda ‘yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk’ ile mücadele edemediğini savunan Başarık, getirilmek istenen başkanlık sisteminin de tamamen Parti’nin çıkarları doğrultusunda olduğunu ifade etti.

Reform 2000 Partisi Genel Başkanı Erol Başarık, “Türkiye’ye başkanlık gelirse; bakanlardan, hakimlere kadar birçok yetkili tek bir kişinin vereceği kararlar doğrultusunda hareket edecek. Türkiye’de rektör atamaları da oldukça sorunlu… En çok oyu alan rektör adayı değil de Cumhurbaşkanının tercih ettiği ve belki de en az oyu alan aday başa geçebiliyor. Umuyorum ki bu ve benzer birçok soruna karşı Türk vatandaşları referandumda gereken cevabı verecektir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.