kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.584
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Kıbrıslı Rumlar, KKTC Üniversitelerini takibe aldı

Kıbrıs Rum yönetimi, Eğitim ve Dışileri Bakanlıkları bünyesinde üniversiteleri yakından takip için özel birim kurdu.

Kıbrıslı Rumlar, KKTC Üniversitelerini takibe aldı
21.01.2017
0
A+
A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nin (KKTC) yüksek öğretimdeki gelişmesini engellemek için her türlü girişimleri yapan Kıbrıs Rum yönetimi, Eğitim ve Dışileri Bakanlıkları bünyesinde üniversiteleri yakından takip için özel birim kurdu.

KKTC’deki Doğu Akdeniz Üniversitesinin (DAÜ) ilk kez dünyanın en saygın üniversite derecelendirme kriteri olan Times Higher Education (THE) listesine girmesiyle iyice rahatsız olan Rumlar, genelde KKTC üniversitelerini, özelde ise DAÜ’ye yakından izliyor.

Kıbrıs Rum Yönetimi Eğitim Bakanlığı ve Rum Dışişleri Bakanlığı sistemli bir şekilde özelde DAÜ ve tüm KKTC üniversitelerinin önünü kesmek için çalışıyor. KKTC‘deki üniversitelerin yaptığı her uluslararası konferansa katılmak isteyen yabancı öğretim üyelerine KKTC‘ye gelmemeleri ve KKTC‘nin “işgal altında olduğu” yönünde tehditvari mailler gönderiyor.

Rum kesiminde yayımlanan Alithia gazetesinin haberine göre, ELAM Milletvekilleri Hristos Hristu ile Linos Papayanni, Doğu Akdeniz Üniversitesinin (DAÜ), yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) 2016-2017 Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda yer almasıyla ilgili Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’e soru yöneltti.

LİSTEYİ HAZIRLAYANLARI PROTESTO ETTİLER

Her iki milletvekili de, DAÜ’nün söz konusu listede yer almasından dolayı duydukları hoşnutsuzluğu dile getirdi.

Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, ilgili soruya verdiği yanıtta, Rum Eğitim Bakanlığının, Dışişleri Bakanlığı ile birlikte listeyi hazırlayanlara yönelik protesto mektubu gönderdiğini söyledi.

Benzer faaliyetlerin, İngiltere‘deki Güney Kıbrıs Yüksek Komiserliği tarafından da yapıldığını aktaran Kasulidis, her iki bakanlığın ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde faaliyet gösteren üniversitelerin tanınmasının ileriye götürülmesi çabaları gibi durumlarda, sistematik bir şekilde ilgili birimleri bilgilendirdiğini ve protestoda bulunduğunu anlattı. (İha)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.