kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4922
EURO
34,5544
STERLIN
40,4031
BITCOIN
$62.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Dünya Süper Ligi geliyor

Real Madrid, Manchester United, Barcelona, Arsenal gibi dev kulüplerin yer alacağı bir Dünya Süper Ligi projesi geliştirildi.

Dünya Süper Ligi geliyor
11.09.2016
0
A+
A-

 

11e8d28d-d690-3ed8-a96f-ad1df3ef381c

Real MadridManchester UnitedBarcelona, Arsenal gibi dev kulüplerin yer alacağı bir Dünya Süper Ligi projesi geliştirildi. 2021’de hayata geçirilmesi beklenen projede amaç; en çok taraftara sahip kulüplerin bu avantajını paraya çevirmek. Dünya Süper Ligi’nde Brezilya ve Çin’den bile kulüpler var; Türkiye’den ise herhangi bir takımın adı dahi geçmiyor.

Futboldaki cevheri gören kâr odaklarının şimdiki hedefi bir Dünya Süper Ligi kurmak. Hedef yıl ise 2021.

BarcelonaManchester United gibi gezegenin en zengin kulüplerinin Çin, Avustralya, ABD gibi ülkelerde haftalık maç oynamasını sağlayacak bu projede, Real Madrid, Juventus ve Bayern Münih’in de adı ciddi biçimde geçiyor. Bu dünya devlerinin arasına Çin, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkelerden kulüplerin de katılmaları bekleniyor.

ÖNCELİK İNGİLİZ KULÜPLERİNDE
Elde edilen bilgiye göre Dünya Süper Ligi için yapılacak davetlerde önceliği İngiliz kulüpleri alıyor. Ancak İngiltere Premier Ligi, kupalar ve Avrupa kupaları nedeniyle fikstürleri çok yoğun olan İngiliz takımlarının bu maç yoğunluğunu nasıl kaldırabileceği tartışma konusu.

MANCHESTER UNITED KESİN KATILIYOR
Ancak Manchester City‘nin katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çin sermayesinin satın almaya çalıştığı Liverpool da büyük ihtimalle bu ligde yer alacak. Manchester United’sız bir Dünya Süper Ligi olamayacağı görüşü nedeniyle bu kulübün de bir şekilde ikna edileceği tahmin ediliyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ‘NİN SONU MU GELİYOR?
Dünya Süper Ligi fikrinin önümüzdeki 5 yıl içinde dev kulüpleri Şampiyonlar Lİgi’yle Dünya Süper Ligi arasında bir seçim yapmaya itebileceği konuşuluyor. Yani Dünya Süper Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin sonunu getirebilir.

İşte Dünya Süper Ligi’nde olması planlanan kulüpler:

ABD: Los Angeles Galaxy, New York City

Avustralya: Melbourne City

Brezilya: Corinthians

İtalya: Juventus, AC Milan, Inter Milan (Hürriyet)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.