kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
STERLIN
40,9392
BITCOIN
$70.358
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Osmanlı’nın unutulmuş besteleri Londra’da

Londra’da Osmanlı döneminin unutulmuş eserleri sunulacak.

Osmanlı’nın unutulmuş besteleri Londra’da
05.11.2015
0
A+
A-

Londra_Sayfa26emrearaci1

 

19. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu Avrupa müzik geleneği üzerine uzman orkestra şefi Emre Aracı yönetiminde 27 Kasım 2015 tarihinde ‘Sultanlarla Vals’ adında bir konser gerçekleştirelecek. Osmanlı döneminin unutulmuş eserlerinin çalınacağı konser eşsiz bir dinleti özelliğini taşıyor.

Londra’da bulunan Cadogan Hall’da gerçekleşecek konser, dönemin Osmanlı saraylarındaki Avrupa müziklerinin, Seraglio tapınaklarının derinliklerinde gizlenen müzikal mücevherlerini ortaya çıkaracak.

19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’nda Avrupa müzik geleneği üzerine uzmanlaşmış, Türk müzik tarihçisi Dr. Emre Aracı şefliğinde yönetilecek olan  “Sultanlar ile Vals” konseri, Osmanlı İmparatorluğu aile üyeleri ve onların müzik üstadlarından olan iki ünlü İtalyan Paşası Giuseppe Dozinetti ve Callisto Guatelli tarafından bestelenen valsler, polkalar ve marşlar yer alacak.

Eşsiz dinleti, 19. Yüzyılda Boğaz kıyılarında gelişen ve günümüzde yok olmuş zarif geçmişin ihtişamını geri getiriyor.

Araci`nin orkestrası, İmparatorluk ailesinin üyeleri tarafindan hazırlanan kraliyet bestelerine ve Donizetti Paşa’nın kendine özgü eserlerine yeni bir yaşam kazandırırken, seyircileri Osmanlı İmparatorluğu’nun unutulmuş bestelerine geri götürecek.

BİLETLER ÜCRETSİZ

Araci ayni zamanda, şu an tamamen arşivlerin tozlu raflarında kalan, Doğu ve Batı arasında var olan müzikal değişimin aşamalarını da sergileyecek.

Londra Kültür ve Turizm Ateşesi Ali Selçuk Can konserle ilgili “Bu tarihsel konser etkinliğiyle birlikte umuyoruz ki Ingiliz halki, Türk ve Avrupa müzik kültürü arasindaki benzerlikleri keşfedeceklerdir.” dedi.

Konser, Londra Yunus Emre Enstitüsü ve Londra Türkiye Kültür ve Turizm Müşavirliği ile ortaklaşa düzenleniyor. Yunus Emre Enstitüsü Londra müdürü Mehmet Şen, “Dr. Aracı’nın soyadı arabulucu veya aracılık anlamına gelmekle birlikte sembolik anlam taşımaktadır.”

Konser için ücretsiz biletler Cadogan Hall gişesinden ve Cadogan Hall internet sitesinden temin edilebilir. Konser için kapılar saat 19.00`da açılacaktır.

Organizasyon hakkında daha fazla bilgi için;

http://www.cadoganhall.com/event/waltzes-with-sultans-151127/

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.