kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,7996
STERLIN
40,3508
BITCOIN
$66.125
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

‘Çocuğunuzun meslek tercihini küçümsemeyin’

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, ailelere yönelik “Bilinçli Aile, Başarılı Çocuklar” konulu bir eğitim toplantısı organize etti.

‘Çocuğunuzun meslek tercihini küçümsemeyin’
03.01.2015
0
A+
A-

 

Eğitim toplantısına konuşmacı olarak Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Özcan Çelik.

Eğitim toplantısına konuşmacı olarak Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Özcan Çelik.

 

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi,  ailelere yönelik “Bilinçli Aile, Başarılı Çocuklar” konulu  bir eğitim toplantısı organize etti.  Cemevi’nin Dalston’da bulunan binasında geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ve Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Özcan Çelik katıldı.

Çok sayıda izleyicinin katıldığı toplantıda ilk sözü  alan Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay kurum olarak eğitim çok önem verdiklerini ifade ederek,  topluma ve değerlerine saygılı, sağlam kişilikli bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Ailelerin çocuklarına yönelik yaptıkları fedakarlıkların farkında olduklarını ifade eden Demiralay, “ Cemevi olarak bizler çocuklarımızın gelecekte uyumlu ve başarılı olabilmeleri için en sağlıklı eğitim yollarının geliştirilmesi çabası içindeyiz. Bu konuda desteğiniz çok önemli, tatil gününde çocuklarınızla birlikte buraya gelmeniz bunun bir göstergesi, bütün ailelere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan matematik öğretmeni  Özcan Çelik ise, İngiltere’deki eğitim sistemini nasıl çalıştığını anlatan bir sunum yaptı. Çelik sunumunda, İngiltere’de eğitim sisteminin 1870 yılına kadar özel bir enstitüye bağlı kaldığını ve bu tarihten sonra da devlet idaresi ile kontrol edilmeye başladığını anlattı.

SADECE İYİ NOT ALMALARI YETERLİ DEĞİL

Özcan Çelik konuşmasında ülkenin eğitim sisteminin yüzde 93’nün devlet okullarından ve yüzde 7’nin de özel okullardan oluştuğunu ifade etti.  Bir çocuğun nitelikli olması için sadece derslerden aldığı yüksek notların yeterli olmayacağını kaydeden Çelik konuşmasını “ Aynı zamanda konuşabilme, kendini anlatabilme ve  topluma entegre olabilmesi çok önemlidir. Çocuğun en çok istediği şey onu gelecekte mutlu kılan şeydir” sözleri ile sürdürdü.

Çelik,  konuşmasına şöyle devam etti: “Dolayısıyla siz çocuğunuza doğru bilgiyi o anda seçtiği mesleği küçümseyerek verirseniz o çocuğun özüyle oynarsınız. Çocuk çöpçü olabilir, bir çocuğun çöpçü olması kötü  bir şey değil, bu bir meslek, bu ülkede bunu birileri yapıyor.  Dolayısıyla çocuğunuz çöpçü olabilir ve dersleri de A* olabilir.  Önemli olan çocuğunuzun nitelikle yapısı var mı buna bakın.”

Ailelerin çocuklarına ne vermesi gerektiğini çok iyi bilmeleri gerektiğini ifade eden Çelik ailelere şu mesajı verdi:  ‘Biz bir bütünüz ama, aynı zamanda bireysel kararlar alma özgürlüğüne sahibiz’ çocuğunuza bunu vermeniz gerekiyor.  Her ailenin  bazı gereksinimleri vardır. Bu gereksinimlerin aile içindeki  bireylerin sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için işliyor olması gerekir. Eğer aile içinde yetişenleri bu gereksinimler karşılayamıyorsa  o zaman insan potansiyelini bulamıyor gelişemiyor.  Ailenin vazgeçilmez bir parçasısın, bu aile senin varoluşunla kendini bütünlüyor . Sen olmadığında  çok önemli bir eksiklik olur”

 

Cemevi’ndeki toplantıyı çok sayıda kadın ve çocuk takip etti.

Cemevi’ndeki toplantıyı çok sayıda kadın ve çocuk takip etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.