kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
STERLIN
40,7217
BITCOIN
$64.517
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Chatham House analisti parlamentoda Türkiye’yi değerlendirecek

Londra merkezli Türkiye Araştırmalar Merkezi CEFTUS, Türkiye’deki gelişmelere yönelik önemli bir toplantıya imza atıyor.

Chatham House analisti parlamentoda Türkiye’yi değerlendirecek
25.09.2015
0
A+
A-

 

Chatham House analistlerinden Dr Neil Quilliam .

Chatham House analistlerinden Dr Neil Quilliam.

Londra merkezli Türkiye Araştırmalar Merkezi CEFTUS, Türkiye’deki gelişmelere yönelik önemli bir toplantıya imza atıyor. Türkiye’deki gelişmeler, ISIS ve PKK çatışmaları ile Suriye’nin geleceğine yönelik değerlendirmelerin yapılacağı toplantı 19 Ekim Pazartesi günü İngiltere Parlamentosu’nda düzenlenecek.

Etkinlikte Chatham House analistlerinden Dr Neil Quilliam ile risk değerlendirme kuruluşu Stroz Friedberg’in Ortadoğu analistlerinden Jonathan Friedman konuşmacı olarak katılacaklar. Toplantıya ev sahipliği yapacak olan İşçi Partili milletvekili Diane Abbott da etkinlikte görüşlerini aktaracak.

Stroz Friedberg’in Ortadoğu analistlerinden Jonathan Friedman.

Stroz Friedberg’in Ortadoğu analistlerinden Jonathan Friedman.

ÇATIŞMALARIN GÖLGESİNDE TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ

Akşam 19.00-21.00 saatleri arasında, Parlamento’nun 10 numaralı komite odasında  gerçekleştirilecek toplantıya katılmak için info@ceftus.org adresine kayıt yaptırmak gerekecek. Toplantıya katılmak isteyenler kayit icin ayrica www.ceftus.org web sitesini ziyaret edip kayıt yaptırabilirler.

CEFTUS’un düzenleyeceği etkinlikte analistler, bölgenin ve Türkiye’nin geleceğine yönelik değerlendirmelerini paylaşacaklar. Türkiye, 20 Temmuz’da Suruç’ta meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği ISIS’in intihar saldırısı sonrası çatışmalı bir döneme girmişti. PKK ile yürütülen müzakere sürecinin de sona ermesi ile onlarca kişinin yaşamını yitirdiği bu süreç, diğer taraftan Türkiye’nin hava sahasını ISIS’e yönelik askeri müdahaleler için açması ile kritik bir döneme girdi.

Toplantıya ilişkin açıklama yapan Ceftus yetkililerinden Raife Aytek, Türkiye’de yaşanan son siyasal gelişmelerin bölge politikalarından bağımsız ele alınamayacağını belirterek, CEFTUS olarak Britanya’nın önemli kuruluşlarının bölge analistlerinin katılacağı bu toplantıya ilginin büyük olmasını beklediklerini açıkladı.

İşçi Partili milletvekili Diane Abbott

İşçi Partili milletvekili Diane Abbott.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.